fbpx

Kategori:

Corona stol EJ5 Grøn

40.520 kr.

Corona stol EJ5 Grøn

Design:
Poul M. Volther

Producent:
Erik Jørgensen

Materiale:
Stel i matforkromet fjederstål.
Polstret med Kvadrat Steelcut 975.

 

Corona stol EJ5 Grøn

Corona stol EJ5 Grøn. Denne klassiske, tidløse Corona stol blev designet af Poul M. Volther i 1964. Straks vakte stolen åbenlys begejstring. Corona var på en gang en let og elegant lænestol, men også en skulpturel stol, der ikke var sådan at glemme. Netop denne kombination har gjort Corona stolen til fast inventar i et utal af film, modeserier og musikvideoer. Faktisk er Corona stolen nok Erik Jørgensens mest scenevante møbel til dato.

Corona stolen er med sit drejestel og støttende ryglæn ekstrem komfortabel og behagelig at sidde i. Stolen passer perfekt til den menneskelige anatomi takket være dens enestående form med fire skaller. Designet passer til enhver stil og ind i enhver bolig.

Stolen er udtryk for en særligt eksperimenterede del af Dansk Design. Den er skulpturel, iøjnefaldende og original. Det stringente design med de ellipseformede, polstrede puder, der gradvist bliver mindre og mindre, er udtryk for en helt ny tilgang til det konventionelle møbel. I dag er Corona Chair helt retmæssigt, et eftertragtet designikon verden over.. Du kan læse mere om designerens værker her  Poul M. Volther

Corona stolen bliver fremstillet af virksomheden Erik Jørgensen A/S.der (i dag en del af Fredericia Furniture A/S, læs mere om Fredericia Furniture  her ) Og Erik Jørgensen var ingen hr. hvem-som-helst inden for dansk design. Tværtimod var han kendt som én af de førende på sit felt. Erik Jørgensen var uddannet sadelmager og møbelpolstrer og grundlagde sit eget værksted i Svendborg i 1954. Erik Jørgensen gik aldrig på kompromis med kvaliteten af sit arbejde,

Corona stolen blev oprindeligt kaldt “den flydende stol” på grund af dens lette og luftige fremtoning og dens karakteristiske, skulpturelle kvaliteter.

Stolen fås i et væld af andre udgaver, se for eksempel her Corona stol EJ5 Blå  og her  Corona stol EJ5 Walnut læder

 

Brand

Erik Jørgensen

preloader